У Вроцлаві з’явилися трамваї нового покоління. І це тільки початок (відео)
http://perspektyvy.kiev.ua/images/sized/images/uploads/561934fbd6713-620x413-620x413.jpeg

У Вроцлаві з’явилися трамваї нового покоління. І це тільки початок (відео)

Новий транспорт уже курсує на вибраних лініях. У Вроцлаві на вибраних лініях трамвайного сполучення почали курсувати 30 нових сучасних трамваїв нового покоління Moderus Beta з низькою підлогою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Новий транспорт уже курсує на вибраних лініях. У Вроцлаві на вибраних лініях трамвайного сполучення почали курсувати 30 нових сучасних трамваїв нового покоління Moderus Beta з низькою підлогою, повідомив представник MPK Wrocław.

Наступні 10 одиниць з цього замовлення прибудуть у наступному році. Міський перевізник, також закінчив придбання нових автобусів.

«Ми закуповуємо сучасні трамваї нового покоління. Вони безшумні, з низькою підлогою, кондиціонером, відеоспостереженням, Wi-Fi. 30 трамваїв вже закуплено, вони вже працюють, решту 10 буде придбано у наступному році», — цитують вроцлавські ЗМІ заяву мерії.

Нові бета-трамваї Moderus фінансувалися за проектом ЄС. Якісна зміна складу повинна значно оптимізувати роботу громадського транспорту.

— Цього року нові моделі трамваїв потрапляють в депо Вроцлава № I і IV. На сьогоднішній день це число складає 21, а до кінця літнього сезону має бути 30”, — говорить Томаш Спєвак з департаменту соціальної комунікації MPK Вроцлава (Komunikacji Społecznej i Promocji MPK Wrocław).

Таким чином, постачання нових одиниць транспорту цього року поступово закінчуються. Очікується, що наступний новий трамвай марки Moderus з’явиться аж наступного року. Всього заплановано доставити  ще десять машин. Нові трамваї замінюють добре відомі 30-річні трамваї типу Konstal.

Підписано контракт на нові автобуси

У березні цього року аж 60 нових автобусів Mercedes Citaro виїхали на вулиці столиці Нижньої Сілезії. MPK підписав контракт на їх десятирічну оренду.

На даний момент міський перевізник, також має намір підписати контракт на придбання 50 нових, з низькою підлогою, автобусів загального користування. Нові моделі будуть оснащені кондиціонером, моніторингом, внутрішньою та зовнішньою системою голосової реклами та інформаційною системою для пасажирів. MAN запропонував найкращу пропозицію у тендері. Незабаром буде підписано контракт.

Покупки автобусів, також рефінансує ЄС. Основна мета проекту та умова, яку необхідно виконати — зменшити шкідливі викиди в навколишнє середовище. — Поставка нових автобусів і виведення з експлуатації застарілих транспортних засобів з застарілими стандартами згоряння допоможуть зменшити шкідливі викиди оксидів азоту в атмосферу на 50%, а сама частка транспортних засобів з кондиціонерами в загальному парку буде більшою на 70%”, — говорить Томаш Спєвак.

MPK хоче підписати контракт, який дозволить в подальшому замовити ще 50 автобусів від того ж постачальника.

Муніципальна компанія також оголосила технічний діалог щодо придбання електричних автобусів. MPK хоче таким чином добре підготуватися до тендеру та детально вивчити ринок.

Джерело: MPK Wrocław