У Вроцлаві звільнили охоронця магазину, бо той образив українку

У Вроцлаві звільнили охоронця магазину, бо той образив українку

“Чого, ку…во, витріщилася? То є Польща і тут говорять польською!” — саме за таку образу та ксенофобську поведінку у Вроцлаві звільнили охоронця в магазині косметики “HEBE”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Про це повідомили в соцмережі Фейсбук в Польському центрі моніторингу расистської і ксенофобської поведінки. Як виявилось, подія трапилась ще минулоріч, проте кілька днів вона отримала своє продовження, яке дійсно дивує.

Вроцлав, 23 жовтня 2018 р., магазин “HEBE” у Вроцлаві, вул. Podwale 37/38. Жінка вибирає парфуми, поруч крутиться охоронець, уважно стежать. Раптом він почув, що клієнтка говорить зі східним акцентом. Тоді звертається до українки в грубій та образливій формі: „Z perfumami od razu zap***alaj do kasy!” (що в перекладі означає приблизно так: “З парфумами одразу пиз…уй до каси”).

Жінка вирішила не зважати і підійшла до іншого стелажу з косметикою. Але охоронець не припиняв словесної перепалки. Та спробувала щось сказати, але з розпачу і шоку не могла вимовити й слова. Охоронець продовжив: “Тут є Польща і тут говорять польською.” На захист українки стала полька, інша відвідувачка магазину. Але і їй дісталось — “А ти, гівнючко, вали звідси”.

Продавці магазину робили вигляд, що нічого не бачать, не чують і не помічають.

Центр моніторингу расистської і ксенофобської поведінки поскаржився на роботу співробітника HEBE, клієнт зробив те ж саме. У відповідь компанія запевнила, що «призначений охоронець був знятий з виконання своїх службових обов’язків у магазинах нашої мережі».

І все б нічого, інцидент вичерпаний. Проте на початку липня, кілька днів тому, та ж українка зайшла в інший магазин мережі, і знову натрапила на того ж охоронця. Сталось це в магазині, що на вул. Сенкевича. Чоловік також її впізнав, але слів не стримував. Замість привітання він сказав: “Чого витріщилася, курво?”

Центр знову звернувся до дирекції мережі магазинів із запитанням, чи будуть вони робити «всі зусилля, щоб усі клієнти відчували себе в безпеці і комфортно»?

Цього разу відповідь прийшла швидко:

“Особа, що виконує обов’язки охоронця в нашому магазині, — це співробітник зовнішньої компанії, який у жовтні 2018 року був негайно виведений з роботи в мережі HEBE. Охоронець був відновлений на посаді на початку червня цього року.
З 5.07 цього року вищезгаданий зовнішній працівник не виступає в якості охоронця в нашій мережі.”

Ми сподіваємося, що цього разу — назавжди.