У ЄС погодилися виділити 25 млн. євро на захист кордону з Білоруссю
ілюстраційне фото pixabay.com/CCO

У ЄС погодилися виділити 25 млн. євро на захист кордону з Білоруссю

У Євросоюзі погодилися виділити в бюджеті на наступний рік 25 мільйонів євро на захист кордону з Білоруссю. Брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька встановила, що переговорники з Європарламенту та країн-членів прийняли пропозицію Комісії з цього приводу, завершивши узгодження форми бюджету незадовго до півночі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Комісія, пропонуючи додаткову суму грошей на охорону кордону з Білоруссю, обмовилася, що вона не призначена для будівництва фізичного бар’єру, стіни чи колючого дроту. На це не згодні ні Єврокомісія, ні Європарламент.

У свою чергу, цього очікують 12 країн, у тому числі Польща, яка кілька тижнів тому написала в Брюссель з цього приводу і нещодавно отримала підтримку глави Європейської ради.

Однак, якщо не буде досягнуто додаткових домовленостей і не вдасться подолати розбіжностей, 25 мільйонів євро можна було б виділити на вдосконалення інфраструктури, систем спостереження та обладнання, наприклад, оптоелектронні системи, тепловізійні камери і дрони, а також спеціалізовані транспортні засоби.

IAR/Л.І.