30 вересня — останній день Національного перепису населення та житла 2021 р

30 вересня — останній день Національного перепису населення та житла 2021 р

Перепис триває з 1 квітня. Участь у ньому є обов’язковою, також для іноземців, які перебувають на території Польщі. За невиконання обов’язку передбачений штраф до 5000 злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

30 вересня — це останній день Національного перепису населення та житла 2021 року. Обов’язковою формою є самоперепис в Інтернеті. Додатковим методом є перепис по телефону, завдяки гарячій лінії перепису або співбесіди з переписувачем.

Форму перепису можна знайти за адресою https://spis.gov.pl/. Крім того, Головне статистичне управління (GUS) відкрило спеціальну гарячу лінію перепису: 22 279 99 99.

Як пояснюють представники Головного статистичного управління, перепис – це дослідження, яке надасть актуальну інформацію про те, як формується населення Польщі, та в яких квартирах воно живе.

Перепис перевірить основну інформацію про людей, які проживають у даному домогосподарстві, про певні характеристики цих людей, зокрема пов’язані з економічною діяльністю.

Іноземці, які живуть у Польщі, також мають взяти участь у переписі. У переписі передбачено питання для довгострокових емігрантів (тобто тих, хто живе в Польщі понад рік) та короткострокових іммігрантів (тобто тих, хто живе у країні менше року). Перші попередні результати будуть опубліковані у січні 2022 року.

Відповідно до Закону про державну статистику, участь у Національному переписі населення та житла 2021 року є обов’язковою. За невиконання обов’язку передбачений штраф до 5000 злотих. Перепис розпочався 1 квітня, проводиться кожні 10 років. Останній був у 2011 році.

IAR/Л.І.