Такі поїздки мотивують вивчати польську мову

Такі поїздки мотивують вивчати польську мову

Уже друга група дітей із суботньо-недільної школи при Товаристві польської культури Здолбунівщини перебуває в Польщі на канікулах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Цього разу вони відпочивають у місті Стронє-Шльонські в Нижньосілезькому воєводстві.

Діти зі Здолбунова, а також із Шепетівки, Коростишева, Полонного, Берестечка і Золочева приїхали до Польщі на запрошення фундації «Свобода і демократія» в рамках проєкту «Експедиція «Польща» – літні подорожі».

Для більшості учнів це перша поїздка до Польщі. Під час табору вони  беруть участь в інтеграційних заняттях, вивчають історію, займаються спортом та відвідують цікаві локації поблизу. Усе це разом з аніматорами з організації «Mówiący Kij».

23 серпня в Україні відзначали День державного прапора. Діти взяли із собою до Польщі кілька прапорів, щоб вшанувати це свято і при нагоді зробити спільне фото.

«Такі поїздки дуже мотивують дітей продовжувати вивчати польську мову», – каже Софія Михалевич, голова Товариства польської культури Здолбунівщини.

Вона підкреслює, що учні завжди повертаються багатшими на новий досвід і знання: «Батьки учнів, які їздили на табір на початку серпня, розповідають, що після повернення діти часом ділилися своїми враженнями навіть протягом кількох годин підряд».