Рівнянин показав, як вшановують військових армії УНР у Польщі та закликав робити подібне в УкраїніО

Рівнянин показав, як вшановують військових армії УНР у Польщі та закликав робити подібне в УкраїніО

Вшановувати військових армії УНР, як це роблять у сусідній Польщі, закликає українців керівник “Культурно-освітнього центру імені Марка Безручка”, рівнянин Сергій Поровчук. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на UA: Рівне.

Розповідає, нещодавно він був учасником акції “Полум’я братерства”, яку вперше проводили спільно українські пластуни та польські харцери. Вони на могилах воїнів УНР, які поховані на православному кладовищі у Варшаві, запалили свічки. Відбулися подібні вшанування у двадцяти містах Польщі.

 

На переконання Сергія Поровчука, сучасні українці мало знають про воїнів УНР, які разом з поляками протистояли більшовикам і, зокрема, про генералів-хорунжих Марка Безручка, Всеволода Змієнка, Володимира Сальського. Останній, до слова, є уродженцем Острога.

На фото Сергій Поровчук
 
Такі акції в Польщі вже відбувалися. Але ця особлива, бо вона була організована організацією харцерів і українського пласту в Польщі, і присвячена сторіччю битви під Варшавою та сторіччю битви під Замостям, де генерал Безручко спільно з польськими військами розбив армію Будьоного, – розповів керівник “Культурно-освітнього центру імені Марка Безручка” Сергій Поровчук.