Учнів Варшавської української школи відвідала Перша Леді Польщі. ФОТО
Фото: Посольство України в Польщі

Учнів Варшавської української школи відвідала Перша Леді Польщі. ФОТО

Учнів і педагогічний колектив Варшавської української школи відвідали Перша Леді Республіки Польща Агата Корнхаузер-Дуда та дружина Посла України в Республіці Польща Ірина Дещиця.  Візит відбувся на запрошення засновників школу – Фонду «Наш вибір» та Клубу католицької інтелігенції Лєшно. Як це відбулося – у репортажі фотографів Посольства України в Польщі та Канцелярії Президента Республіки Польща. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Навчальний заклад засновано у 2022 році у відповідь на гостру необхідність забезпечення українських дітей, які рятуючись від війни, розгорнутої російським агресором проти України, прибули до Варшави, можливістю продовжити навчальний процес до закінчення поточного навчального року.

Ірина Дещиця і Агата Корнхаузер-Дуда поспілкувалися з учнями і вчителями.

«Я пишаюся не лише як дружина президента, а й перш за все як полька, що моя нація змогла відреагувала на цей серйозний виклик. Ми ставимося до вас, мої дорогі, як до наших друзів, і я хочу, щоб ви про це знали», – наголосила Агата Корнхаузер-Дуда, звертаючись до молоді. «Я думаю, що те, що ви можете продовжити навчання тут, хоча б трохи зменшило стрес і страх залишитися в чужій країні, хоча я добре знаю, наскільки складна ваша ситуація», – сказала перша леді. Вона наголосила, що розлука з домом, друзями та родичами, мабуть, була надзвичайно важким досвідом для молодих людей. – «Тому для нас так важливо, щоб ви тут почувалися як вдома», – запевнила Перша Леді.

Дружина Посла України в Республіці Польща передала навчальні підручники, які за сприяння Нової Пошти надав з резервного фонду Міністерства освіти та науки України Інститут модернізації змісту освіти.

Окремо відбулася розмова, присвячена освітнім потребам українських учнів, які перебувають у Польщі.

Джерело: Посольство України в Польщі, prezydent.pl