Українець намагався перевезти через кордон 150 кг вугра: може сісти на 5 років

Українець намагався перевезти через кордон 150 кг вугра: може сісти на 5 років

Незаконне перевезення європейських вугрів було викрито співробітниками Національної казначейської адміністрації (КАС) на прикордонному переході в Будомєжі в Підкарпатті. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Зазначимо, що ця риба знаходиться під охороною відповідно до Вашингтонської конвенції. Як заявила прес-секретарка палати податкової адміністрації в Жешуві Едита Хабовська, ринкова вартість вугрів може сягати навіть 2,5 тисяч євро за кілограм.

Спроба контрабанди відбулася минулої неділі на польсько-українському прикордонному переході Будомєж-Грушів. Під час огляду автобуса, який в’їхав до Польщі, співробітники КАС виявили незвичний вантаж.

У багажному відділенні автобуса було 10 коробок, про які не було повідомлено перед початком огляду. У кожній картонній коробці містилося 50 пластикових контейнерів, в яких перевозились молоді особини європейського вугра під назвою “склоподібний вугор”, який охороняється законом. Перевезений вантаж важив загалом близько 150 кг.

40-річний громадянин України, який був власником вантажу, не мав жодних дозволів на перевезення такого екзотичного вантажу.

Як підкреслила прес-секретарка, спроба контрабанди такої великої кількості європейського вугра є рекордною справою національного масштабу.

Покаранням за перевезення цього виду риби може бути позбавлення волі від 3 місяців до 5 років, високий штраф та конфіскація товару.