Українець, який став свідком дтп в Польщі, ризикуючи життям, врятував кількох людей (відео)

Українець, який став свідком дтп в Польщі, ризикуючи життям, врятував кількох людей (відео)

6 людей загинули, 11 — травмовані — це результат трагічної аварії, що сталася вчора, 9 червня, на дорозі S3 до Свіноуйсьце в Західнопоморському воєводстві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

В страшній аварії взяли участь вантажівка і шість легкових автомобілів. Як наслідок — спалахнула пожежа. Всього в аварії взяли участь 22 особи, у тому числі семеро дітей.

Томаш Кубяк, прес-секретар Західнопоморського командира Державної пожежної служби, повідомив деталі аварії.

— О 13:20 ми отримали доповідь про ДТП п’яти автомобілів на перехресті Вельгово, між виходом на Домбє до Свіноуйсьце. Автомобілі зіткнулися і після удару загорілися. На місце події було направлено шість пожежних бригад. Незабаром після того, як вогонь вдалось загасити, ми виявили шість загиблих і 11 поранених. Одна особа у важкому стані була передана Повітряній Службі порятунку. Решта 10 осіб оглядаються та лікуються медичним персоналом. Дорога повністю заблокована в обох напрямках, дорожній блок, безумовно, триватиме багато годин, отже, водіїв просять чекати на об’їзди — сказав Кубяк в інтерв’ю http://www.wykop.pl.

Пана Андрія, звичайного водія вантажівки, можна назвати справжнім героєм, адже він, ризикуючи власним життям, кинув усе і почав рятувати людей з палаючого вогню. Як він розповідає, під час руху на дорозі перед ним раптово загальмувала інша вантажівка. Як тільки-вона спинилася, 35-річний українець побачив вогонь. Не вагаючись, він схопив вогнегасник і вискочив на дорогу. Як виявилось, перед вантажівкою зіткнулися ще й інші автомобілі. Люди фактично палали живцем і кричали від болю.

В першу чергу пан Андрій спробував загасити вогонь на палаючій автівці, в котру врізалась вантажівка, а потім вибив шибу і кинувся рятувати жінку і двох малих дітей. Як він сам каже — намагався врятувати всіх, кого зміг. Водія вантажівки він витягти, на жаль, не встиг. Але якби не його хоробрість, жертв на дорозі могло б бути набагато більше.

Поліція і прокуратура займаються розслідуванням справи і встановлюють причини аварії.