Українка «забула» про правила перетину кордону. На те, щоб їх згадати, має рік депортації

Українка «забула» про правила перетину кордону. На те, щоб їх згадати, має рік депортації

Громадянка України дозволила собі «забути» про правила перетину кордону, постійно перебуваючи на території Республіки Польща майже 2 роки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Співробітники прикордонної служби у Кракові-Баліцах, під час перевірки законності перебування громадянки України, встановили, що вона з серпня 2017 року постійно живе в Польщі, — інформує karpacki.strazgraniczna.pl

На своє виправдання жінка пояснила, що не знала, що їй доведеться покинути територію Республіки Польща після використання допустимого періоду перебування, зазначеного в шенгенській візі. Вона вважала, що, оскільки віза діє до 2020 року, вона може вільно жити в Польщі до кінця строку її дії. У цьому випадку віза давала право жінці перебувати в Шенгенській зоні максимум 90 днів протягом 180 днів.

Жінка порушила положення ст. 302 абзац 1 пункту 3 Закону про іноземців, а також виконувала особливості правопорушення, описані в ст. 465 абзац 1 пункт 1 Закону, цитованого вище.

Українку зобов’язали виїхати з Польщі, також її покарали забороною повторного в’їзду до країн Шенгенської зони на 1 рік.
Фото ілюстративне