Українські дипломати у Варшаві вшанували пам'ять жертв Волинської трагедії

Українські дипломати у Варшаві вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії

Дипломати Посольства України в Польщі у неділю, 11 липня, вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії та поклали вінок до пам’ятника у Волинському сквері столиці Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в РП.

“Складаємо квіти та схиляємо голови, вшановуючи пам’ять жертв Волинської трагедії”, – зазначили у Посольстві України в Польщі.

Як відомо, 11 липня у Польщі відзначається Національний день пам’яті польських жертв геноциду на Волині в 1943-1944 роках.

В Україні та Польщі різні погляди на події 1943-1944 років на Волині та у Східній Галичині. Сейм Польщі назвав Волинську трагедію “геноцидом польського народу“, українські історики це заперечують.

Польські історики покладають відповідальність за вбивства цивільного населення виключно на ОУН і УПА, а більшість їхніх українських колег переконані, що у цих злочинах винні обидві сторони. За оцінками польських науковців, унаслідок етнічних чисток загинули понад 100 тис. поляків і 5-10 тис. українців. Натомість в Україні говорять про кількадесят тисяч загиблих поляків та до 20 тисяч українців.

Фото: Посольство України в Польщі, Фейсбук