Українські науковці працевлаштовуються у Польщі
Ілюстраційне фото pxhere.com/Domena Publiczna

Українські науковці працевлаштовуються у Польщі

51 український науковець працевлаштується в польських інститутах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

51 український науковець працевлаштується в польських наукових центрах, повідомляє Міністерство освіти і науки. Національний культурний центр оприлюднив результати набору у спеціальній програмі для українських дослідників. Переможці, які продовжать роботу в Польщі, приїжджають переважно з Києва, Харкова та Львова.

Набір за програмою проводився з 28 березня по 26 квітня. Загалом у конкурсі взяли участь 213 науковців. Проекти оцінювалися за трьома основними розділами – гуманітарними, науково-технічними та природничими. 

Найбільша група лауреатів – 19 осіб – дослідники з природничих наук. Дослідники виконуватимуть дослідницьку місію в 38 університетах та інших дослідницьких підрозділах. Більшість людей працюватиме у Варшаві, Кракові, Вроцлаві та Любліні.

Майже половина переможців працювала в НАН України. Дослідження у Польщі проводитимуться в основному в інститутах Польської академії наук, повідомляє Міністерство освіти і науки.

IAR/В.Л.