Українських стоматологів в Польщі не буде?

Українських стоматологів в Польщі не буде?

За даними NBP (Польського Національного Банку), у Польщі працює приблизно 1,2 мільйона українців. Проте в стоматологічній галузі їх обмаль. Чому? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За результатами дослідження, проведеного роботодавцями Поморського регіону у співпраці з групою “Progres”, українців не цікавить робота в медичній галузі. Всього 0,5 відсотка новоприбулих заявляє, що працює або хоче працювати лікарем, стоматологом, медсестрою або опікункою для людей похилого віку. Остання професія, безумовно, найпопулярніша.

На думку авторів опитування, низька популярність медичних професій серед українців пояснюється поганим знанням польської мови, тим більше, що для такої роботи потрібна спеціалізована номенклатура та знання медичних термінів. Це одна проблема, але головна — нострифікація дипломів, що не є легким та вигідним процесом для того, хто хотів би працювати у Польщі рік чи два. Голоси, зібрані інтерв’юерами, показують, що в Польщі не більше ніж кілька десятків стоматологів з України, які надають медичні послуги, — стверджує видання www.infodent24.pl.