Українці перевозили до Польщі незадекларовану валюту (фото)

Українці перевозили до Польщі незадекларовану валюту (фото)

Під час перевірок на пропускних пунктах польсько-українського кордону в Медиці та Корчові співробітники Національної податкової адміністрації виявили значні суми грошей, про перевезення яких не повідомлялось. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За даними Національної податкової адміністрації, у м. Медики затримали двох громадян України, які їхали машиною. Серед багажу одного з них знайшли готівку на суму 15 тис євро та 4 тис гривень, а інший віз з собою 19 тис євро та 100 тис. грн. Через те, що готівку перевозили через кордон без відповідної декларації, обоє сплатили штраф по 5 200 злотих.

На прикордонному пункті пропуску в Корчові співробітники Національної податкової адміністрації виявили незаконне перевезення великої суми готівки. Для перевірки було обрано вантажівку, якою керував громадянин України. Польські митники виявили 75 тисяч британських фунтів. Готівку ховали в різних місцях кабіни водія, включаючи портфель, коробку з інструментами, упаковку для паперових серветок. За спробу потайки провезти гроші водій заплатив штраф в розмірі 26 тис злотих.

Національна податкова адміністрація хоче нагадати, що особи, які перетинають державний кордон, зобов’язані письмово повідомити про ввезення в країну та вивезення за кордон внутрішньої чи іноземної валюти, якщо їх загальна вартість перевищує 10 000 євро. Невиконання цього зобов’язання або надання недостовірних даних у декларації карається штрафом.

Фото: podkarpackie.kas.gov.pl