Українці в Польщі незаконно займалися агенцією праці і незаконно працевлаштували десятки людей

Українці в Польщі незаконно займалися агенцією праці і незаконно працевлаштували десятки людей

Прикордонники виявили майже 20-х українців, які нелегально працювали на підприємствах в Колобжегу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як повідомляє strazgraniczna.pl, під час перевірки кошалінської агенції праці загалом виявили 22-х іноземців, які були працевлаштовані в цій посередницькій фірмі з порушенням й фактично працювали нелегально. 

Переважна більшість з них – це громадяни України. Вони через агенцію нелегально працювали в будівельномі та готельному секторах Колобжегу. Люди не мали необхідних договорів та дозволів на роботу або виконувати роботу на інших умовах, ніж було зазначено в дозвільних документах.

Більше того, виявилося, що двоє працівників керуючої ланки агенції праці, також громадяни України, й самі не мали документальних дозволів на виконання роботи в Польщі. Їх мають зобов’язати до виїзду з країни. Додатково власників агенції покарають штрафами й скерують до суду справу проти них.

Нагадаємо, що співробітники прикордонної служби в Гдині виявили майже 50-х українців, які нелегально працювали на рибопереробному заводі.