Українці в Польщі заробляють, але не витрачають
https://market.korupciya.com/wp-content/uploads/2015/12/nbp1.jpg

Українці в Польщі заробляють, але не витрачають

«GW»дотепер, українців, які працюють у Польщі, вважали дешевою робочою силою. Останнім часом польські фірми почали добачати в українцях споживачів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Gazeta Wyborcza» публікує найновіші дані Національного банку Польщі, що стосуються грошових переказів поляків, які працюють за кордоном та іноземців, які працюють у Польщі. І так, за даними Головного статистичного управління (GUS), за кордоном перебуває понад 2,5 мільйона поляків. Аж 80 відсотків польських мігрантів виїхали за працею. У ІІІ кварталі 2017 року поляки переслали до Польщі 4,3 мільярда злотих (понад 1 мільярд євро).

Що стосується українців, наприкінці 2017 року над Віслою їх працювало 1,8 мільйона, і передали вони своїм рідним в Україні аж 3,5 мільярда злотих (тобто понад 1 мільярд доларів). Видання наголошує, що це рекордна сума, тим паче, що більше 90 відсотків грошових переказів українців походить від короткострокових мігрантів, які не витрачають грошей зароблених у Польщі.

«Gazeta Wyborcza» нагологує, що дотепер, українців, які працюють у Польщі, вважали дешевою робочою силою. Натомість останнім часом, польські фірми почали добачати в українцях споживачів. Їх почало цікавити: скільки українці витрачають на свята, як проводять дозвілля, і так далі, а отже, від банків, операторів мобільного зв’язку, кур’єрських компаній з’являється дедалі більше пропозицій направлених суто до українців.

А грошей до поділу буде щораз більше – зауважує видання, – бо останніми місяцями фінансові очікування українських працівників почали зростати. Для прикладу, у травні минулого року фізичний працівник з України отримував за годину праці 9 злотих, а в липні вже 12 злотих – інформує видання.