Українці вже можуть безплатно їздити потягами в Польщі без паспорта і PESEL. Як?
Безкоштовні поїздки потягами для українців у Польщі Yavp.pl

Українці вже можуть безплатно їздити потягами в Польщі без паспорта і PESEL. Як?

Польська залізниця спростила правила безкоштовного користування поїздами на території країни для людей, які втекли від війни в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як повідомляє «Укрзалізниця», відтепер українці, які не мають закордонного паспорта або номера PESEL, але мають квиток на потяг від «Укрзалізниці», оформлений в Україні для проїзду в Польщу, можуть надавати його для оформлення безкоштовних проїзних документів територією Польщі.

Збережіть квиток на поїзд, який ви купували в Україні (як електронний, так і придбаний в касі) для подорожі в Польщу, – він дає право на поїздки залізницею по території Польщі не тільки в день перетину кордону, але й надалі.

Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців залишаються незмінними. Скористатись можливістю безкоштовного проїзду в поїздах 2-го класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон з 24 лютого та належать до наступних груп:

  • діти до 18 років;
  • жінки;
  • чоловіки старше 60 років;
  • чоловіки віком від 18 до 60 років з інвалідністю.

Посадка в поїзди відбувається за заздалегідь отриманими в касі безкоштовними квитками, які видаються за умов:

1) пред’явлення закордонного паспорта громадянина України,
2) проїзного документа від Укрзалізниці на поїзд до Польщі,
3) документу про присвоєння номеру PESEL разом з будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

Людям з інвалідністю також треба пред’явити документи, що підтверджують їх інвалідність (українські також підходять). Пасажири, інвалідність яких очевидна, можуть не надавати відповідні документи.

Перевозити багаж та тварин громадяни України можуть безкоштовно. З Польщі українці також можуть безкоштовно їхати далі за кордон, дотримуючись тих самих правил (безкоштовні квитки доступні в міжнародних касах).