Українцям, котрі приїхали на сезонну роботу до Польщі, дозволили відбувати карантин… в полі

Українцям, котрі приїхали на сезонну роботу до Польщі, дозволили відбувати карантин… в полі

Головна санітарна інспекція Польщі видала настанови та рекомендації для фермерів, які залучають іноземців до сезонних робіт у зв’язку з поширенням вірусу SARS COV-2. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ось ці рекомендації:

?Після перетину кордону Республіки Польща іноземцю обов’язково вимірюють температуру тіла та вносять до Реєстру приїжджих (крім водія).

?Працівники отримують письмову інформацію про свої зобов’язання, правила карантину та інструкцію — що робити, якщо вони захворіють (польською та рідною мовою).

?Сезонний працівник перевозиться на конкретне господарство організованим транспортом (наприклад, автобусом) або транспортом, який надає фермер.

?Час поїздки сезонного працівника з моменту перетину кордону Республіки Польща до ферми призначення не може перевищувати 24 годин. Під час перерв під час подорожі — наприклад, у туалеті — необхідно прикривати рот і ніс, вдягати рукавички або продезінфікувати руки до і після гігієнічних процедур.

?Карантин сезонний працівник може відбувати у господарстві, на роботу до якого він приїхав. А роботодавець зобов’язаний повідомити про це повітовому санітарно-епідеміологічному управлінню.

?Після приїзду на ферму робітник зобов’язаний пройти тест на коронавірус, щоб виключити зараження.

?Протягом перших 14 днів перебування на фермі, під час яких на працівника покладається карантинне зобов’язання, він має можливість працювати в господарстві за умови повної заборони залишати ферму в період карантину, а також повинен контактувати з обмеженим колом осіб, які проживають у господарстві.

Після 7 днів карантину можна буде виконати повторний тест. Якщо він буде негативний, то працівника звільнять з решти частини карантину.

Роботодавці повинні забезпечити своїм працівникам належні умови проживання з повноцінними санітарними приміщеннями та окремими кімнатами. У випадку великої кількості працівників фермерського господарства слід розділити проживання (окремі входи) для невеликих груп людей — до максимум 10 працівників, а їх перебування організувати таким чином, щоб групи не контактували між собою.