Умови безвізового руху Польщі і США

Умови безвізового руху Польщі і США

Послиня США у Польщі Джорджет Мосбахер пояснила, що перед запланованою подорожжю достатньо зареєструватись в електронній системі авторизації подорожей і заплатити суму 14 доларів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З 11 листопада полякам, які їхатимуть до США з туристичною чи бізнес-метою на період до 90 днів, не потрібна буде віза. 

Однак, за повідомленням американського посольства у Варшаві, слід зробити певні кроки, аби потрапити до США.

– Якщо ви зайдете на інтернет-сторінку посольства США у Польщі, достатньо натиснути, зареєструватися на сторінці ESTA і заплатити 14 доларів. Протягом 24 годин вас буде зареєстровано у системі і вам вже не буде потрібна віза. Ми підготували для вас інструкцію, крок за кроком, аби було простіше. Якщо ви маєте якісь питання, заходьте на нашу сторінку, – пояснила американська послиня у Польщі Джорджет Мосбахер.

Вона також додала, що під час першого візиту у їхній країні президент Польщі Анджей Дуда пояснив їй значення безвізового руху для Польщі. «Він сказав, що безвізова програма – на рівні з національною гордістю. Мене це зачепило, оскільки мені добре відома наша спільна історія, цінності, оскільки я росла неподалік Чикаґо, де знаходиться велика польська спільнота. Я зрозуміла, що це означає і коли звернула особливу увагу на цю справу, то зауважила, що два американські президенти – Буш і Обама – обіцяли скасувати візи для Польщі, але цього не зробили, тому я була дуже рішуча у цьому питанні».

Посольство США у Польщі радить, аби реєструватись у системі ESTA щонайменше за 72 години до запланованої подорожі до Сполучених Штатів. Отриманий дозвіл таким чином на основі самого паспорту діятиме протягом двох років.

IAR/М.К.