Уповноважений уряду Польщі з питань кібербезпеки: кількість кібератак зросла в 5 разів
Ілюстрація pexels.com/Olha Ruskykh/CC0

Уповноважений уряду Польщі з питань кібербезпеки: кількість кібератак зросла в 5 разів

«Це свідчить про те, що Росія постійно перевіряє рівень безпеки державних систем», — сказав уповноважений уряду з кібербезпеки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У середу, 7 грудня, в виданні Gazeta Polska вийшло інтерв’ю з Янушем Цєшинським, уповноваженим польського уряду з питань кібербезпеки.

Відповідаючи на запитання тижневика про масштаби кібератак на польські інституції з початку повномасштабної війни в Україні, Цєшинський зазначив, що кількість атак зросла в п’ять разів.

«Це свідчить про те, що Росія постійно перевіряє рівень безпеки державних систем», — сказав уповноважений уряду з кібербезпеки. За його словами, «ми підготувалися до цих дій 22 лютого цього року, тобто за два дні до початку (повномасштабного, – ред.) російського вторгнення в Польщі був запроваджений третій із чотирьох рівнів загрози в кіберпросторі».

Януш Цєшинський нагадав, що рівень загрози був продовжений 1 грудня ще на три місяці — «безумовно, не час відмовлятися від додаткової безпеки», — наголосив він в інтерв’ю тижневику.

«Дезінформація є одним з елементів російської військової доктрини та способом впливу на наше суспільство», — зазначив Цєшинський.

GP/Д.Ю.