Уряд будуватиме польові шпиталі
Варшава, 19 жовтня 2020 року PAP/Leszek Szymański

Уряд будуватиме польові шпиталі

У Конференційних залах на Національному стадіоні у Варшаві відбувається будівництво першої тимчасової лікарні для хворих на COVID-19, – повідомив в ефірі TVP речник уряду Пьотр Мюллєр. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У кожному воєводстві з’явиться тимчасовий польовий шпиталь. Про це в ефірі Третього каналу Польського радіо повідомив міністр здоров’я Адам Нєдзєльський. Окрім цього, частина повітових лікарень буде перетворена в інфекційні.

У конференційних залах на Національному стадіоні у Варшаві відбувається будівництво першої тимчасової лікарні для хворих на COVID-19, – повідомив в ефірі TVP речник уряду Пьотр Мюллєр:

«Це, на даний момент, буде приблизно 500 місць з можливою кисневою терапією також і на місці».

Міністр здоров’я Адам Нєдзєльський повідомив у Польському радіо, що тимчасові лікарні для хворих на COVID-19 з’являться у кожному воєводському місті. Інтенсивна підготовка відбувається уже в семи містах:

«Йдеться про Варшаву, Краків, Катовиці, Вроцлав, Лудзь, Познань і Ґданськ. Там вже розглядаються певні конкретні місця».

Воєводи працюють над планом створення тимчасових лікарень, що будуть філіями головних лікарень, тобто насамперед під патронатом Міністерства внутрішніх справ і адміністрації та лікарень Міністерства національної оборони. Додатково окремі повітові лікарні перетворюватимуться в інфекційні для хворих на COVID-19.

IAR/А.М.