УВАГА, шахраї надсилають неправдиву інформацію з небезпечним вірусом!

УВАГА, шахраї надсилають неправдиву інформацію з небезпечним вірусом!

Якщо ви знайдете інформацію про необхідність оплати внесків на охорону здоров’я у своєму телефоні чи електронному листі, негайно видаліть повідомлення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Якщо ви знайдете інформацію про необхідність оплати внесків на охорону здоров’я у своєму телефоні чи електронному листі, негайно видаліть повідомлення. Відкривання такої кореспонденції призводить до зараження комп’ютера чи телефону, — попереджає ZUS.

Останніми днями деякі клієнти ZUS отримують інформацію різними способами, як надіслану на телефони, так і у формі електронних листів, із проханням заповнити заявку на оплату медичних внесків на вересень.

Як застерігає CERT, повідомлення містить віруси, які спричиняють зараження комп’ютера, блокують доступ до файлів або перехоплення конфіденційних даних, наприклад, логіни та паролі електронного банкінгу чи соціальних мереж.

— Клієнти, які отримують неправдиву інформацію від наших центрів, повідомляють у наші відділення, тому ми їх не відкриваємо, — каже Івона Ковальська-Матіс, речник регіональної прес-служби управління соціального страхування у Нижній Сілезії. — Тож закликаємо до розсудливості в отриманні кореспонденції, яку нібито надсилав ZUS.

Ми також пояснюємо, що заклад соціального страхування ніколи не видає і не надсилає ні рахунки, ні іншу документацію електронною поштою. Усі документи та форми ZUS можна завантажити самостійно із веб-сайту Департаменту.

Будь-яку інформацію електронними засобами ZUS передає лише клієнтам, які мають обліковий запис на порталі платформи електронних послуг ZUS, і це відбувається саме через профіль у PUE ZUS.

У разі будь-яких сумнівів щодо отриманої кореспонденції звертайтесь до Центру дзвінків установи соціального страхування — за номером 22 560 16 00.