Уже можна записатися на 30-й Біг Варшавського повстання
Інтер’єр Музею Варшавського повстання pixabay.com/tevenet z Pixabay

Уже можна записатися на 30-й Біг Варшавського повстання

Пробіг, присвячений Варшавському повстанню, відбудеться 7 серпня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Від 6 липня охочі можуть записуватися на цьогорічний Біг Варшавського повстання, який відбудеться вже утридцяте. Пробіг, присвячений пам’яті про події Варшавського повстання 1944 року, відбудеться 7 серпня. Через вимоги, пов’язані з епідемією коронавірусу, число місць обмежене.

«Біг матиме незвичну форму, спричинену лімітом учасників, яку допускає уряд у зв’язку з епідемією. Від 20.00 на відстані 10 кілометрів відбудеться загалом вісім пробігів», – розповідає Кароль Адамашек із Суспільного спортивного центру «Активна» у Варшаві.

На старті мають бути присутніми Повстанці, а уздовж траси учасники зустрінуть реконструкторів в історичних костюмах. У маршруті також враховано зв’язок місць із боями під час Варшавського повстання. «Усі бігають на цій самій відстані, яку атестувала Польська спілка легкої атлетики – 10 кілометрів. Можна сказати, традиційним, а навіть історичним  маршрутом – між іншим, площею Красінських, Старим містом, тобто територіями, де йшли найважчі або дуже тяжкі бої під час Варшавського повстання», – каже Кароль Адамашек

У Бігу Варшавського повстання може взяти участь кожен, кому виповнилося 15 років. Записатися можна на вебсторінці aktywnawarszawa.waw.pl.

IAR/Н.Б.