В «червоних» зонах у Польщі масово штрафують людей за відсутність маски

В «червоних» зонах у Польщі масово штрафують людей за відсутність маски

Правоохоронці серйозно взялися за справу — після поділу Польщі на зони вони почали штрафувати на вулиці людей, котрі не вдягають захисних масок чи щитків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Поліція вже оштрафувала 37 осіб за те, що вони не мали маски в громадському місці. У трьох випадках справа була передана до суду, — повідомляє FM FM. І це — лише в одному місці за один день.

Новосондецький повіт розташований у так званій “червоній” зоні, де застосовуються суворі обмеження. Окрім 37-и штрафів у кількох сотнях справ офіцери проінструктували людей за відсутність масок, а три справи були передані до суду.

Нагадуємо, що від суботи додаткові обмеження з’явилися у більш ніж десяти повітах з найбільшою кількістю коронавірусних інфекцій. На територіях спеціально позначених зон (жовтим чи червоним), крім обмежень, передбачених для всієї території Польщі, діють додаткові заборони та розпорядження, такі як: заборона дискотек, масових гулянь та зустрічей, а також обов’язок прикривати рот та ніс навіть на вулиці.