В Інституті Пілецького розпочалася конфренція на тему форм поневолення у період Другої світової війни
Логотип Інституту Пілецького instytutpileckiego.pl

В Інституті Пілецького розпочалася конфренція на тему форм поневолення у період Другої світової війни

Учасники зустрічі обговорюють питання функціонування таборів праці, концтаборів і таборів смерті, гетто, тюрем, а також досвід повсякденної окупації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Сьогодні розпочалася дводенна наукова конференція під назвою «Форми поневолення під час Другої світової війни на окупованих німцями польських землях 1939-45: табори, гетто та в’язниці». Під час конференції, організованої Інститутом Пілецького, 40 дослідників із наукових установ Польщі поділяться своїми знаннями про німецькі репресії. 

Директор Інституту Пілецького Войцєх Козловський пояснює, що під час лекцій учені будуть аналізувати форми поневолення поляків та євреїв під час німецької окупації.
Під час цієї зустрічі дослідники розглянуть «досвід польських громадян, держави, яку знищили німці та совєти, з точки зору раба і того, хто запровадив це рабство. З точки зору німецьких катів та людей, які раптово втратили свободу».

Войцєх Козловський додає, що вчені широко представлятимуть різні аспекти поневолення поляків німцями. Дослідники обговорять питання функціонування таборів праці, концтаборів і таборів смерті, гетто, тюрем, а також досвід повсякденної окупації, що супроводжується страхом, експлуатацією та відсутністю свободи.

Через епідемію конференція проводитися в режимі он-лайн. Бажаючі послухати презентації вчених зможуть знайти адресу ефіру на сайті www.instytutpileckiego.pl

IAR/Л.І.