В лікарні на Боровській заборонили відвідини: тут виявили небезпечну бактерію

В лікарні на Боровській заборонили відвідини: тут виявили небезпечну бактерію

Зараз в Університетській клінічній лікарні у Вроцлаві — заборона відвідування відділення травматології та хірургії і призупинення планового прийому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Причиною є небезпечна бактерія klebsiella pneumoniae, або Паличка Фрідлендера, яка викликає запалення легень. Ця бактерія є одним із збудників пневмонії і також асоційована з інфекціями сечостатевої системи та нозокоміальних інфекцій людини.

Її наявність підтвердили двоє пацієнтів, ще одна людина має підозру на ураження цією бактерією. Усі ці люди перебувають у одиночній камері. Їхньому життю не загрожує небезпека — запевняють лікарі.

Паличка Фрідлендера — це бактерія, присутня в навколишньому середовищі, і заразитися нею важко. Ви можете бути носієм і не мати ніяких симптомів хвороби. Але захворіти людям, у яких знижений імунітет, дуже просто.

Через безпеку інших хворих лікарня припинила прийом пацієнтів, які раніше планували операції. Ці обмеження стосуються лише травматології та хірургії, — повідомляє radiowroclaw.pl.