В Ополе не хочуть відмовлятись від українських працівників, тому покращують умови життя

В Ополе не хочуть відмовлятись від українських працівників, тому покращують умови життя

Безкоштовні курси польської мови, молитовні пункти, відділ допомоги мігрантам і путівник для молодих українців в Ополе — це нові проекти, які створюються в місті, аби не втратити українців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Опольські урядовці ніколи не проводили політики, пов’язаної з приїздом українців до міста. Але зараз настав час для змін. Не зважаючи на те, що кількість іммігрантів з України зростає з року в рік, в місті все ще нестача кадрів.

Ополе знаходиться в 250 км від кордону з Німеччиною, тому історично склалося так, що в регіоні є і німецька меншина. Завдяки цьому, на відміну від інших міст Польщі, Ополе розробило основи багатокультурної політики і можливість прийняття міграційних питань у майбутньому.

Ми хочемо показати нашим колегам з України, що Ополе — місто молодих, активних людей, які хочуть жити тут і навчатися, — стверджують автори нових проектів. Адже незабаром тут відкриють кілька українських каплиць та видадуть підручники і путівники для українців, — інформує www.spidersweb.pl.