В Ополі з’явиться вулиця Київська. Це – ініціатива мера міста

В Ополі з’явиться вулиця Київська. Це – ініціатива мера міста

Вулиця Київська може з’явитися у польському місті Ополе. З такою ініціативою виступив мер міста Аркадіуш Вишневський. Депутати розглянуть пропозицію на найближчій сесії міської ради. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Мер міста Ополе пропонує назвати Київською вулицю, яка розташовується біля вулиць Львівської та Тернопольської.  «Тож назва була б невипадковою, хоч і мушу визнати, що в основі моєї ініціативи – бажання вшанувати героїчну позицію українців у боротьбі з варварським нападом Росії», – пояснює очільник міста.

Відповідну заяву мер уже передав депутатам. Голосування з цього питання  відбудеться 7 липня, під час останньої сесії міської ради перед літніми канікулами.

«Київ – столиця України, яка стоїть на захисті  свободи і демократії в українсько-російському конфлікті. Присвоєння дорозі назви цього міста символізуватиме рішучість, стійкість та жертовноість не лише жителів та захисників Києва, а й усієї країни. Це вшанує їхню непохитну боротьбу за вільну та проєвропейську Україну, а також буде знаком солідарності між жителями нашого міста та Україною», – написав у обґрунтуванні  мер міста Ополя.

Пропозицію вже ухвалила рада V дільниці.

Джерело: Газета виборча