В Польщі було прийнято заборону вільного пересування у зв’язку з епідемією коронавірусу

В Польщі було прийнято заборону вільного пересування у зв’язку з епідемією коронавірусу

Вчора, 24 березня, о 13 год. відбулась прес-конференція за участі прем’єра Матеуша Моравецького та міністра здоров’я Лукаша Шумовського. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Вони зазначили, що “Ми повинні зараз обєднатися і спільно працювати задля того, або призупинити поширення вірусу”. У зв’язку з цим просять усіх осіб, котрі зараз перебувають в Польщі, дотримуватися кількох основних правил, які набирають чинності вже сьогодні і дотримуватись їх потрібно буде до 11 квітня:

?Не виходити з дому без потреби, дозволяється покидати свій дім лише в крайніх випадках — до магазину, на роботу, в аптеку.

?Не варто виходити на прогулянку — в парки, ліси, на дитячі майданчики. Якщо є гостра потреба вивести собаку на вулицю — то робити це максимально швидко і уникати скупчення людей.

?Не варто користуватися громадським транспортом, в крайніх випадках — входити до салону лише можуть лише кілька осіб одночасно — щоб кожне друге місце було вільним.

?Краще їздити власним транспортом, але також — у вкрай важливих випадках, наприклад, привезти продукти батькам, котрі проживають в іншому місті.

?До лікарні краще дзвонити, а не приходити особисто, а тоді — дотримуватись інструкцій, отриманих по телефону.

?Заборонено згромадження і скупчення людей — більше, аніж двох осіб одночасно, за винятком родини. Зараз можна і варто спілкуватися з допомогою скайпу, відеоконференцій чи інших соцмереж.

?Дотримуйтесь попередніх рекомендацій — графіку роботи торгових центрів, кафе, барів, ресторанів.

Виконання нових умов життя під час карантину контролюватимуть поліцейські за участю військових.

Чому було прийнято таке рішення, адже в Польщі наразі немає величезної кількості хворих?

“Чим швидше реагуємо — тим кращий результат і краща охорона життя і безпеки людей. Тому було вирішено обрати радикальний метод — заборону вільного пересування та комунікації між людьми.” — зазначив Матеуш Моравецький.

Міністр охорони здоров’я додав, що “наразі в Польщі є 100 тисяч тестів, 3 тисячі тестів є виділено на добу, якщо буде така потреба — ми збільшимо цю кількість. Мова йде про точні тести, окрім того, тисячі експерс-тестів було передано до польських шпиталів, тому не варто хвилюватися — тестів вистачить всім потребуючим.”

Також на прес-конференції було зазначено, що після Великодніх свят має бути помітне покращення епідемічної ситуації в країні.