В Польщі до церкви прийшло 70 осіб: прихожан розігнала поліція

В Польщі до церкви прийшло 70 осіб: прихожан розігнала поліція

Поліція прибула до церкви в Білостоку, бо на службу прийшло близько 70 людей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Отець пояснює, що на початку літургії він не бачив, скільки віруючих є у храмі. Нагадуємо нашим читачам, що у Польщі діє заборона скупчення 50 і більше людей, пов’язана із епідемією коронавірусу. А з сьогоднішнього дня взагалі заборонено виходити більшими групами, аніж 2 особи.

У неділю до поліції надійшло повідомлення про те, що у церкві в Білостоку на літургії перебуває одночасно понад 50 людей. Виявилося, що у храмі було близько 70 відвідувачів. Поліція під час самої служби з церкви нікого не вигнала, проте після закінчення літургії нагадала прихожанам про засади карантину і попросила всіх вийти з церкви — поступово, а не великою групою, — інформує polsatnews.pl.

Після цього пішли до священика, який пояснив, що коли розпочалася літургія, він стояв на місці, де не бачив, скільки там вірних. Він додав, що після початку служби прийшло більше людей.

Правоохоронці наразі повідомили, що не каратимуть священика штрафом. Проте якщо така ситуація повториться — покарання не оминути.