В Польщі пройде акція солідарності “Полум’я Братерства”

В Польщі пройде акція солідарності “Полум’я Братерства”

14 серпня о 18:00 в різних містах Польщі пройде українсько-польська акція «Полум’я Братерства». Акція проходить щороку в переддень річниці Варшавської битви і її головною метою є спільне вшанування пам’яті воїнів Української народної республіки, які разом з Військом Польським в 1920 році боролись проти більшовиків. Організатори акції – Союз польського гарцертсва та Українська скаутська організація «Пласт». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

«Полум’я Братерства» –  громадська ініціатива, мета якої – вшанування спільної боротьби українських та польських солдатів у війні з більшовиками в 1920 році. Перші такі акції пройшли у 2019 році. В наступні роки українці та поляки продовжили цю ініціативу, зустрічаючись 14 серпня у місцях поховань солдатів УНР в різних регіонах Польщі.

Цього року місцем зустрічі стануть не цвинтарі, а площі та вулиці польських міст. Організатори закликають всіх охочих долучитись до акції та вийти на вулицю з українськими та польськими прапорами у знак взаємної поваги та солідарності між українським та польським народами.

«Сьогодні, через понад 100 років, у наше життя увірвалась нова війна, у якій Україна героїчно боронить кордони вільного світу, а поляки на відмінно складають іспит з сусідської солідарності. Те, що сталось між нами після 24 лютого немає прецедентів в історії. Цього не можна ні повернути, ні знецінити. Тому, цього року 14 серпня ми зустрічаємось не на цвинтарях, а на площах і вулицях наших міст – там, де поляки та українці сьогодні живуть разом <…> Станемо разом, пліч-о-пліч, щоб показати, що хочемо будувати майбутнє на взаємоповазі та доброті, а зараз булемо триматись разом до перемоги», – йдеться у зверненні організаторів.

Акція проходитиме 14 серпня о 18:00. До участь вже зголосились такі міста: Варшава, Вроцлав, Люблін, Холм, Хойніце, Гожув Велькопольський, Бєльсько-Бяла, Бялосток, Острув Мазовецький, Бістушова. Про інші міста та  місце зустрічі буде повідомлено пізніше на Facebook-сторінці акції.

До 5 серпня включно є можливість подати заявку на організацію акції «Полум’я Братерства» у своєму місті. Тут можна знайти покрокову інструкцію, як це зробити.

А.В.

Джерело: Подія у Facebook