В Польщі прийняли рішення щодо скасування коронавірусних обмежень: як це відбуватиметься?

В Польщі прийняли рішення щодо скасування коронавірусних обмежень: як це відбуватиметься?

Епідемічна ситуація в Польщі стабілізувалась. Тому уряд скасовує чергові обмеження. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

“Ми відзначаємо подальше зменшення щоденної кількості заражень та зайнятості ліжок, незважаючи на зростаючу мобільність поляків. Тому ми продовжуємо послаблювати обмеження”, — сказав міністр охорони здоров’я Адам Недзельський.

З 6 червня уряд відновить можливість функціонування раніше закритих ігрових кімнат для дітей. На одну особу має припадати 15 м2.

Також буде відновлено можливість організації традиційних ярмарків, конференцій та виставок з обмеженням — 1 особа на 15 кв. м.

З 6 червня ліміт людей, які зможуть брати участь у весіллях та публічних зборах, буде збільшений до 150 осіб. Наразі ця кількість становила 50 осіб.

Вакциновані особи не враховуються до кожного обмеження; якщо хтось щеплений, його не враховуватимуть до обмеженої кількості осіб, зокрема, в готелях або на конференціях, — наголосив міністр Адам Недзельський.

Окрім того, нагадуємо:

З 15 травня було скасовано обов’язок носити маски просто неба.

З 21 травня кінотеатри, театри, філармонії та культурні установи були відкриті з 50%-им наповненням залів.

З 28 травня було відновлено “внутрішню” гастрономію — у приміщеннях при збереженні максимум 50 відсотків заповнення та дотримання відстані між столами.

З 28 травня були відкриті криті спортивні споруди та басейни.