В Польщі судитимуть лікаря, котрий продовжував лікувати хворих, маючи коронавірус

В Польщі судитимуть лікаря, котрий продовжував лікувати хворих, маючи коронавірус

Районна прокуратура в м. Груєць (Мазовецьке воєводство) розпочала розслідування справи лікаря, котрий наражав своїх пацієнтів та співробітників на небезпеку під час епідемії коронавірусу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Лікар мав приватні візити, хоча в той день у нього були взяті аналізи на коронавірус і в нього були підозри щодо захворювання. Прес-секретар районної прокуратури в Радомі Беата Галас заявила, що слідчі будуть розслідувати два аспекти справи.

У першому випадку це ситуація, коли 18 березня — згідно з поданим звітом — лікар продовжував приватні візити, незважаючи на те, що в цей день були взяті проби на коронавірус. Тож була ймовірність того, що лікар може заразити своїх пацієнтів, — сказала прес-секретар прокуратури.

Другий випадок, який розслідують слідчі, стосується повідомлення, зробленого одним із співробітників лікарні Груєць, який 20 березня — а отже, у день, коли вже було відомо, що у лікаря є коронавірус, працював з ним.

Розслідування ведеться у напрямку ст. П. 165 пункту 1 Кримінального кодексу, який зазначає: «Хто становить небезпеку життю чи здоров’ю багатьох людей або майну великих розмірів, спричиняючи епідеміологічну загрозу або поширення інфекційної хвороби чи хвороб тварин або рослин, карається позбавленням волі від 6 місяців до 8 років».