В Польщі вакцину від коронавірусу можна буде отримати на роботі

В Польщі вакцину від коронавірусу можна буде отримати на роботі

Уряд Польщі прийняв важливе рішення щодо вакцинації, яке сьогодні було офіційно оголошено під час прес-конференці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як пояснив Міхал Дворчик, в даний час щеплення проти Covid-19 проводяться в клініках первинної медичної допомоги, тимчасових лікарнях та дільничних лікарнях. Проте все зміниться.

Нові пункти вакцинації (Drive-through, аптеки) а також можливість введення препаратів проти Covid-19 медсестрами та фельдшерами — про такі зміни в Національній програмі вакцинації у вівторок, 30 березня, заявив Міхал Дворчик, керівник кабінету прем’єр-міністра. Він додав, що щеплення для всіх добровольців, ймовірно, розпочнуться у травні.

За його словами, вакцинуватись також можна буде в спеціальних пунктах, аптеках та — «на певному етапі» — на деяких робочих місцях.

— Якщо роботодавець, який має мінімум 500 співробітників, готових до вакцинації, організує команду вакцинації та відповідні запобіжні заходи, то він отримає вакцини від уряду, — повідомив міністр.

Уряд хоче, щоб щеплення були якомога більш масовими, тому він розглядає питання їх організації навіть у великих компаніях, просто на робочих місцях. Як це має виглядати? «Підготовка та вказівки будуть доставлені в узгоджену дату, а вся організація буде на стороні роботодавця».

Роботодавець зможе повідомити, що він має, наприклад, 500 людей, яким потрібно зробити щеплення, в спеціальна медична служба дасть йому у відповідь список організацій, які можуть це зробити. Решта організаційних моментів лягають на плечі працедавця.

Дворчик також пояснив, що 12 квітня розпочнеться реєстрація щеплень для тих, хто народився в 1962 р.

— У наступні дні такий варіант буде наданий іншим рокам. Щеплення для всіх охочих, мабуть, у травні, — сказав він.