В Польщі затримали злочинну групу, яка «відмила» 680 мільйонів євро!

В Польщі затримали злочинну групу, яка «відмила» 680 мільйонів євро!

Зловмисники переправили з Колумбії до Європи дві тонни кокаїну і «брудні» гроші. Вони перевозили готівку літаками або вантажівками, а в Польщі обмінювали їх на іншу валюту на співпрацюючих бюро. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Співробітники поліції з декількох країн спільними зусиллями затримали злочинну групу збройного характеру. В результаті масштабної операції «Криголам» було затримано 22 людини.

Протягом двох років члени банди могли «відмити» не менше 680 мільйонів євро в результаті своєї злочинної діяльності. 450 офіцерів з Польщі, Литви, Естонії, Іспанії та Великобританії взяли участь у роботі групи, а їхня діяльність координувалась Європолом та Євроюстом.
В Польщі діяльність проводилася в Поморському, Дольносланському та Опольському воєводствах.

Затримані є громадянами: Польщі, Литви та Естонії, включаючи організатора угрупування. В них було виявлено, серед іншого, вісім мільйонів євро готівкою, золотими злитками, ювелірними виробами та діамантами.

Згідно із зібраною інформацією, в 2016 році члени групи контрабандно вивезли більше двох тонн кокаїну з Колумбії до Румунії, які пізніше перевезли до Нідерландів. У тому ж році на ринку Великобританії було випущено понад 150 кг кокаїну. У ході розслідування у 2017 році Центральне бюро розслідувань (КПК) зірвало контрабанду понад 200 кг гашишу з Іспанії до Польщі.