В Польщі затримали 20 українців, котрі нелегально перетнули кордон: справа потрапить до суду

В Польщі затримали 20 українців, котрі нелегально перетнули кордон: справа потрапить до суду

Через пандемію коронавірусу на всіх державних кордонах було тимчасово відновлено прикордонний контроль. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Відповідно до чинного регламенту, іноземці не можуть в’їжджати до Польщі. Пачковські правоохоронці та прикордонники зірвали незаконний перетин кордону групи з 20 осіб. Таке діяння карається до 3 років позбавлення волі.

Поліцейські, крім своїх щоденних завдань, також беруть участь у боротьбі з коронавірусом. Вони контролюють людей, які перебувають на карантині та патрулюють вулиці, перевіряючи, чи дотримуються мешканці обмежень, накладених на перетин кордону. Разом з працівниками інших служб вони також пильнують порядок на державних кордонах та обмінюються інформацією, пов’язаною з незаконним перетином кордонів.

Останніми днями до поліції Пачкова надійшла інформація про те, що громадяни України можуть незаконно перетнути польсько-чеський кордон у місті Камєніца. Вони негайно поділилися цією інформацією з прикордонниками.

Підозри підтвердилися — 27 березня уночі, близько 1:00 год ночі 20 громадян України незаконно перейшли чесько-польський кордон пішки. У Польщі на них вже чекало четверо земляків.

Усіх людей затримали. Зараз за незаконний перетин кордону їм загрожує до 3-х років тюрми.