В польських лікарнях зберігається вкрай непроста ситуація
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

В польських лікарнях зберігається вкрай непроста ситуація

І хоча, як зазначив речник Міністерства здоров’я Войцєх Андрусєвич, денна кількість заражень зменшилася, число госпіталізацій, однак, продовжує зростати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Речник Міністерства здоров’я Войцєх Андрусєвич повідомив, що в польських лікарнях зберігається вкрай непроста ситуація: там проходять лікування понад 34 800 пацієнтів, хворих на COVID-19. І хоча, як зазначив представник міністерства, денна кількість заражень зменшилася, число госпіталізацій, однак, продовжує зростати. Лише за останню добу у лікарнях з’явилися 170 нових пацієнтів:

«Попри те, що сьогодні ми маємо невеличке зменшення обсягу нових госпіталізацій. Адже сьогодні навантаження на лікарні збільшилося на 170 ліжок, що, як на останні дні, небагато, беручи до уваги, що ми мали по 900-1100 нових госпіталізацій на добу. Проте польські лікарні власне переживають пік третьої хвилі. Це дуже небезпечно для польської системи охорони здоров’я. Це дуже небезпечно для нас як суспільства. Саме тому ми мусимо так про себе у ці дні дбати».

IAR/А.М.