В польських школах будуть нові предмети: наука про сім’ю та підготовка до сімейного життя

В польських школах будуть нові предмети: наука про сім’ю та підготовка до сімейного життя

У Польщі вирішили з юних років виховувати в громадянах повагу до традиційних сімейних цінностей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Для цього в країні введуть нову наукову дисципліну: науку про сім’ю. А в школах зроблять пріоритетною «Підготовку до сімейного життя».

Міністр освіти Польщі Пшемислав Чарнек заявив, що настав час, коли поляки повинні почати «досліджувати сім’ю з наукової точки зору» і «протистояти різним течіям і теоріям, які не відповідають дійсності».

«Нам це необхідно через кризу інституту сім’ї та настання різних ідеологій, які не мають нічого спільного з реальністю. Ми повинні захищати сім’ю за допомогою науки», — повідомив він, виступаючи в Католицькому університеті Любліна, і додав, що перші кроки в цьому напрямку будуть зроблені вже наступного року.

Складовим елементом шкільної програми, починаючи з четвертого класу, буде обов’язковий предмет — «Підготовка до сімейного життя». До слова, фахівців в цій області готують в декількох католицьких університетах країни.