В столиці Польщі автобуси транспортуватимуть хворих на коронавірус [+ФОТО, ВІДЕО]

В столиці Польщі автобуси транспортуватимуть хворих на коронавірус [+ФОТО, ВІДЕО]

Два автобуси варшавського громадського транспорту пристосовані для перевезення пацієнтів до тимчасової лікарні на Національному стадіоні. Транспортні засоби оснащені в спеціальних стендах з киснем більше 20 осіб. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Зі слів президента Варшави Рафаля Тшасковського.

Автобуси пристосовані до потреб пацієнтів і чекають замовлень.

У транспортному засобі є 22 місця для пацієнтів, до яких провели кисневу установку з індивідуальними масками.

Транспорт автобусом стане можливим для пацієнтів, які можуть подорожувати сидячи з постійною кисневою терапією.

Вилучено два ряди сидінь у передній частині, де зараз сталеві конструкції для встановлення балонів з киснем.

В обох автомобілях була встановлена ​​щільна стіна, яка відокремлює кабіну від салону. Для водіїв підготовлені одноразові захисні костюми. Крім того, автобуси обладнані радіостанцією, яка забезпечує контакт між водієм та медичним персоналом. 

11 водіїв погодились працювати в автобусах швидкої допомоги. Вони пройшли навчання, серед іншого щодо того, як одягнути захисний одяг.

«В рамках міської діяльності я вирішив зробити доступними транспортні засоби Miejskie Zakłady Autobusowe, які після відповідної адаптації дозволять одночасно перевозити більше людей, одночасно полегшуючи швидку допомогу», — сказав Рафал Тшасковський, мер столиці Варшави.

В даний час для перевезення пацієнтів підготовлені два автобуси довжиною 12 м. Вартість переобладнання одного становить майже 5000 злотих. При необхідності, MZA готові підготувати ще необхідні транспортні засоби.

Фото: переобладнані автобуси / transport-publiczny.pl.