В Україні затримали 3-х злочинців, які вимагали грошей у перевізників — за те, що возили людей від кордону

В Україні затримали 3-х злочинців, які вимагали грошей у перевізників — за те, що возили людей від кордону

Група осіб перед пунктом пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні вимагала від приватних перевізників гроші за проїзд. В іншому випадку їм погрожували фізичною розправою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Наразі у справі затримано трьох чоловіків, причетних до “рекету”. Уечері 1 червня Галицький суд Львова обрав для них запобіжний захід – тримання від вартою без внесення застави, — повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

З того моменту, як 17 березня був обмежений пропуск через українсько-польський кордон, людям почали надавати послуги приватні перевізники. Проте, крім них, з’явились і рекетири, які регулярно вимагали від водіїв певні суми грошей за безперешкодний проїзд, а також організовували чергу і графік руху. Про це інформує прокуратура Львівської області.

Видання “Радіо Свобода” https://www.radiosvoboda.org/a/30647023.html
повідомляє, що у справі затримані троє мешканців Мостиського району, віком від 24 до 47 років, всі безробітні. Силовики перевіряють їхню діяльність. З кожного пасажира вони вимагали у водія по 200 гривень і ще 500 гривень за автобус. Здавши гроші, можна було проїхати. Якщо водій відмовлявся, то йому погрожували фізичною розправою.

«Все було чітко, виставили графіки, куди і коли хто може їхати. За це вимагали і отримували кошти, погрожували людям фізично. У людей були причини боятись. Ми взяли ситуацію під контроль із квітня, порушили кримінальне провадження і фіксували діяльність. Нам було важливо знайти заявника, бо люди боялись розправи. Знайшовся перевізник і зафіксували у неділю факт вимагання від перевізників. Якщо перевізник платив, то їхав далі, а були випадки, що пересаджували пасажирів до лояльного водія, який платив і мовчав», – зазначає видання.

До слова, із Шегині у Дніпро проїзд коштує 1800 гривень, в Одесу – 1300, Харків – 1600.