Варшава домагалася, щоб Україна була спеціальним гостем на саміті НАТО – МЗС Польщі

Варшава домагалася, щоб Україна була спеціальним гостем на саміті НАТО – МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що Варшава намагалася домогтися того, щоб Україна була спеціальним гостем саміту НАТО, який стартує в Брюсселі 14 червня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Прямий.

Про це він сказав в інтерв’ю Rzeczpospolita.

За словами Рау, Варшава домагалася, щоб Україна була спеціальним гостем на саміті НАТО, який пройде 14 червня. “На цей раз президент України не отримав запрошення. Кілька днів тому, намагаючись врятувати ситуацію, президент Байден запросив президента Зеленського в Вашингтон. Однак це станеться після зустрічі з Путіним”, — зазначив він.

Водночас у своєму коментарі для Poskie Radio міністр сказав: “Україна перед обличчям все більш реальних загроз не тільки має право захищатися, але також, згідно зі Статутом ООН, може очікувати підтримки від інших країн. Вона має право звернутися до інших країн з проханням про підтримку. Однак все вказує на те, що ця підтримка не рівноцінна швидкій перспективі членства в Північноатлантичному альянсі”.

Також він підкреслив, що Польща виступає за перспективу членства в Північноатлантичному альянсі таких країн, як Україна чи Грузія, але вважає, що на цей час цю проблему вирішити неможливо.

Нагадаємо, Україну не запрошуватимуть на саміт НАТО, який відбудеться 14 червня.

Раніше в Міністерстві оборони України заявили, що Україна першою серед держав-партнерів Північноатлантичного альянсу отримає оновлений пакет Цілей партнерства “Україна — НАТО”.

Крім того, п’ятий президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко заявив, що Україна має зробити свою “домашню роботу” і провести реформи, необхідні для досягнення критеріїв членства у НАТО.

Раніше стало відомо, що  Україна не отримає ПДЧ в НАТО за підсумками червневого саміту.