Варшавою йде Марш Незалежності (оновлено)
Марш Незалежності йде мостом Понятовського у Варшаві, 11 листопада 2021 року PAP/Paweł Supernak

Варшавою йде Марш Незалежності (оновлено)

Цього року вперше Марш Незалежності має державний характер. За даними організаторів, у ньому бере участь понад 100 тисяч осіб. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З нагоди Національного Свята Незалежності, у четвер, 11 листопада у Варшаві відбувається Марш Незалежності. Його учасники вирушили з кругового перехрестя Дмовського і прямують традиційним маршрутом: Алеї Єрозолімські, міст Понятовського – до території при Національному стадіоні.

Цього року вперше Марш Незалежності має державний характер. Голова Управління у справах комбатантів і репресованих осіб надав цьому заходові формальний статус. Завдяки такому рішенню марш можна провести легально. Раніше Управління Варшави позбавило цю подію статусу циклічних зборів і відмовило в її реєстрації.

За даними організаторів, у Марші Незалежності бере участь понад 100 тисяч осіб. Поки що, серйозних інцидентів не було.

На чолі маршу солдати всіх видів збройних сил несуть великий біло-червоний прапор. Учасники скандують гасла: «Незалежність – не на продаж», «Бог, честь і Батьківщина» та «Гордість, гордість, національна гордість».

На деяких балконах також розвішані прапори, а їх мешканці скандують гасла разом з учасниками маршу.  

У зв’язку з маршем, у центрі Варшави серйозні труднощі з транспортом, ряд трамвайних та автобусних ліній спрямували на об’їзні маршрути.

За безпеку зібрання відповідають поліція та військова жандармерія.

Після 15.00 години повідомлено, що Марш Незалежності дійшов до місця при Національному стадіоні, де розставлено сцену, на якій відбудеться концерт.

Марш Незалежності – це найбільше зібрання, зорганізоване з нагоди 103 річниці відновлення незалежності Польщі.

IAR,PAP/Н.Б.