Веймарський трикутник проти зменшення бюджету на рільництво в ЄС
Міністри рільництва країн Веймарського трикутника (Польщі, Франції та Німеччини) PAP/Tomasz Gzell

Веймарський трикутник проти зменшення бюджету на рільництво в ЄС

Спільна сільськогосподарська політика є і повинна стати важливою частиною політики Європейського Союзу. Про це, серед іншого, говориться у прийнятій у понеділок у Варшаві декларації міністрів рільництва країн Веймарського трикутника. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільники відомств з Польщі, Франції та Німеччини звернули увагу на дедалі більші амбіції Спільної сільськогосподарської політики у сфері захисту довкілля та клімату. За словами польського міністра рільництва Яна Кшиштофа Ардановського, нові вимоги повинні бути пов’язані з забезпеченням належного фінансування:

«Ми поділяємо думку, що для усіх нових викликів у європейському рільництві потрібний великий, стабільний бюджет  майбутньої Спільної сільськогосподарської політики. Адже важко собі уявити реалізацію нових, амбіційних заходів у рільництві, пов’язаних з кліматом, біорізноманіттям, стійкістю рільництва, якщо ми матимемо обмежені кошти».

Нова перспектива Спільної сільськогосподарської політики буде діяти у 2021-2027 роках. Проектом передбачається, зокрема, збільшення ефективності та конкурентоспроможності європейського рільництва, більша турбота про довкілля та сповільнення змін клімату.

Європейський бюджет на реалізацію завдань Спільної сільськогосподарської політики мають намір зменшити з 408 до 365 млрд євро.

IAR/Т.А.