Від липня у Польщі значно збільшилася кількість прохань про притулок
Ілюстрація https://www.piqsels.com/publicdomain

Від липня у Польщі значно збільшилася кількість прохань про притулок

Протягом трьох кварталів 2021 року притулок у Польщі попросило 200 громадян України. Загалом відповідних заяв про міжнародний захист надійшло понад 5 тисяч, здебільшого від громадян Афганістану і Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З липня у Польщі помітно збільшилася кількість заяв про міжнародний захист. Про це Польське агентство преси (PAP) повідомив речник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк. Він додав, що за перші три квартали цього року таких клопотань подало майже 5,2 тисячі іноземців.

За даними Управління у справах іноземців, заяви про надання статусу біженця надходили переважно від громадян Афганістану та Білорусі.

«До кінця вересня цього року найбільшу кількість заяв про міжнародний захист подали громадяни Афганістану. Це було 1,7 тисячі осіб, включаючи співробітників польського військового контингенту та дипломатії, евакуйованих у країну», – сказав Дудзяк.

Він додав, що наступними за кількістю поданих заяв про надання статусу біженця було громадян: Білорусі – 1,4 тисячі осіб, Росії – 800 осіб, Іраку – 500 осіб та України – 200 осіб.

Управління у справах іноземців нагадало, що іноземцю надається міжнародний захист – у вигляді статусу біженця або додаткового захисту – якщо у країні його походження він перебуває під загрозою переслідування або реального ризику втрати життя чи здоров’я. Не повинно бути обставин, які б вказували на те, що певна особа може, наприклад, становити загрозу безпеці Польщі.

За даними Управління у справах іноземців, у перші три квартали цього року надано міжнародний захист 934 особам. В основному вони були громадянами: Білорусі – 732 особи, Росії – 64 особи та Туреччини – 48 осіб.

Відмову отримала 941 особа – переважно громадяни Росії – 485 осіб та України – 196 осіб.

PAP/Т.А.