Від сьогодні працедавець в Польщі сам вирішує, чи мають працівники носити маски

Від сьогодні працедавець в Польщі сам вирішує, чи мають працівники носити маски

З середи, 2 грудня, роботодавець вирішуватиме, чи мають його працівники прикривати рот і ніс на робочому місці, якщо в приміщенні перебуває більше, ніж 1 особа. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Посилаючись на розпорядження від 1 грудня 2020 року про встановлення певних обмежень, наказів та заборон у зв’язку з епідемією — Dz.U.2020.2132.

Такі норми прийняла у вівторок, 1 грудня, Рада міністрів та опублікувала їх у Журналі законів. Під час їжі на роботі маски для обличчя не потрібні.

“До 27 грудня 2020 року наказується прикривати рот і ніс, використовуючи одяг або його частини, маску, козирок або захисний шолом….. на робочих місцях, якщо в кімнаті знаходиться більше, аніж 1 людина, за винятком того, що роботодавець може вирішити інакше”, — йдеться в постанові.

Нагадуємо нашим читачам, що раніше, згідно з урядовим розпорядженням від 26 листопада, яке набрало чинності в суботу, 28 листопада, до 27 грудня 2020 року було введено обов’язок закривати рот і ніс на робочих місцях, якщо в приміщенні перебуває більше однієї людини.