Відбудуться зміни щодо прийняття громадян України на тимчасовий і постійний консульський облік

Відбудуться зміни щодо прийняття громадян України на тимчасовий і постійний консульський облік

З 1 березня 2020 року застосовується стягнення консульського збору за взяття на тимчасовий та постійний консульський облік осіб – пред’явників паспорта громадянина України для виїзду за кордон, які досягли 16-річного віку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

З 01.03.2020 року набирає чинності Постанова Кабінету Міністрів України №85 від 29.01.2020 року «Деякі питання обліку громадян України, які проживають за межами України». З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням.

Відтепер консульський збір за постановку на тимчасовий та постійний консульський облік складає 75 польських злотих. У разі розгляду заяви у терміновому порядку (в день особистого звернення, за попередньою електронною реєстрацією — у разі наявності технічної можливості), потрібно буде заплатити консульський збір у подвійному розмірі — тобто 150 злотих.

Строк розгляду заяви становить не більше як 10 робочих днів з дня отримання документів.

Рішення про ВІДМОВУ У ВЗЯТТІ НА КОНСУЛЬСЬКИЙ ОБЛІК приймається уповноваженою посадовою особою у випадку, якщо особа, яка клопочеться про прийняття на консульський облік:

?надала не в повному обсязі або недійсні документи, необхідні для постановки на консульський облік;
?не досягла 16-річного віку, або її законні представники не мають документального підтвердження своїх повноважень;
?не є громадянином України.

З повним переліком обов’язкових документыв для подачы можна ознайомитись ось ТУТ.