Відтепер в Польщі саджатимуть за педофілію на 30 років

Відтепер в Польщі саджатимуть за педофілію на 30 років

Сьогодні уряд прийняв проект поправки до Кримінального кодексу, який передбачає підвищення верхньої межі покарань для педофілів — до 30-и років та підвищення віку правового та кримінального захисту для дітей до 16-и років і відсутність давності у кримінальному переслідуванні та судовому розгляді цього типу злочинів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Міністр юстиції Збігнєв Зьобро заявив, що уряд хоче збільшити вік правового та кримінального захисту дітей від 15 до 16 років. Він також повідомив, що згвалтування неповнолітнього віком до 16 років буде каратися покаранням у розмірі від 5 до 30 років позбавлення волі, а якщо неповнолітній перебуває під опікою злочинця, то нижня межа покарання буде збільшена до 8 років. Міністр також повідомив, що буде введено детальну процедуру, якщо потерпілий помре внаслідок знущання. — У цьому випадку можна також говорити про покарання у вигляді довічного ув’язнення проти злочинця — додав він.

Міністр також повідомив, що відповідно до запропонованих поправок «згвалтування дитини не підлягає строковій давності». Як зазначає міністерство, «в нинішній правовій ситуації злочин згвалтування дитини у віці до 15 років підлягає загальним правилам, тобто 20 років після його вчинення, і якщо провадження було розпочато — після 30 років», про що інформує www.tvn24.pl.