Віце-міністр закордонних справ прокоментував ситуацію в Білорусі
Мінськ, 20 серпня 2020 року EPA/YAUHEN YERCHAK

Віце-міністр закордонних справ прокоментував ситуацію в Білорусі

Павел Яблонський: протести в Білорусі можна порівняти з подіями в Польщі за часів виникнення «Солідарності». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віце-міністр закордонних справ Польщі Павел Яблонський підкреслив в ефірі Польського радіо 24, що поляки повинні підтримати білорусів в їхній мирній боротьбі за свободу. За словами віце-міністра, протести в Білорусі можна порівняти з подіями в Польщі за часів виникнення «Солідарності»:

«Гадаю, що поруч з нашим власним прикладом, коли 40 років тому, на початку 80-х років з’являлася “Солідарність”, найбільший мирний антикомуністичний, але насамперед, гадаю, антиавторитарний, антитоталітарний рух, що повставав проти диктатури режиму, сьогодні в Білорусі ми маємо справу з дуже схожим рухом. Мирні масові демонстрації всього суспільства – це щось, чого ми не спостерігали за ці 40 років, мабуть, ніколи, бо всюди, однак, доходило до кровопролиття, до насильства».

Віце-міністр додав, що наразі невідомо, чи білоруси будуть зацікавлені членством в ЄС. За його словами, учасники протестів насамперед прагнуть самостійно вирішувати, яким буде майбутнє їхньої країни.

IAR/А.М.