Віце-спікерка польського Сейму Малґожата Ґосєвська розпочала офіційний візит до України

Віце-спікерка польського Сейму Малґожата Ґосєвська розпочала офіційний візит до України

Під час перебування в Україні вона вшанує польських легіонерів, що спочивають у Києві, візьме участь у засіданні парламентарів Люблінського трикутника, а також в урочистих заходах, присвячених річниці Конституції 3 травня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В середу, 9 червня, віце-спікерка Сейму Малґожата Ґосєвська розпочала дводенний візит до України. Під час перебування в Україні вона вшанує польських легіонерів, що спочивають у Києві, візьме участь у засіданні парламентарів Люблінського трикутника, а також в урочистих заходах, присвячених річниці ухвалення Конституції 3 травня.

З Києва повідомляє кореспондент Польського радіо Певел Бушко:

«Віце-спікерка Малґожата Ґосєвська першого дня візиту покладе квіти на могилі польських легіонерів, що загинули у Києві під час Польсько-більшовицької війни. Місце спочинку вона відвідає разом з представниками польської меншини. Також вона перебуватиме у римо-католицькому храмі Святого Миколая. В четвер, 10 червня, віце-спікерка Ґосєвська зустрінеться у Києві з представниками кримськотатарської спільноти у Києві. В українському парламенті разом із віце-головою Сейму Литви та віце-головою Верховної Ради України вона візьме участь у засіданні в рамках Люблінського трикутника. Представники парламентів трьох країн також візьмуть участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції 3 травня».

IAR/М.К.