Віцеміністр закордонних справ прокоментував майбутню розмову Байдена й Путіна
Віцеміністр закордонних справ Польщі Марцін Пшидач MSZ, CC BY 3.0 PL, via Wikimedia Commons

Віцеміністр закордонних справ прокоментував майбутню розмову Байдена й Путіна

«США однозначно налаштовані надіслати сильний і жорсткий сигнал Росії», – вважає Марцін Пшидач, віцеміністр закордонних справ Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У вівторок, 7 грудня, відбудеться відеорозмова між президентом США та Росії. Як повідомляє Білий дім, Байден висловить стурбованість присутністю російських військ на кордоні з Україною та підтвердить підтримку США територіальної цілісності України. Також очікується, що лідери обговорять стратегічну стабільність, кібернетичні та регіональні проблеми.

Про цю розмову в ефірі Першого каналу Польського радіо запитали віцеміністра закордонних справ Польщі Марціна Пшидача. «США однозначно налаштовані надіслати сильний і жорсткий сигнал Росії. Американська адміністрація уже кілька тижнів веде переговори з європейськими партнерами, інформуючи про те, що відбувається на східному фланзі навколо України», – сказав політик.

Пшидач вважає, що якщо Росія не отримає жодного жорсткого сигналу, а «розмова буде заради розмови» – російська пропаганда сприйматиме це як успіх для Москви.

За словами віцеміністра закордонних справ, Москва будує внутрішнє переконання самотньої фортеці. «Наче НАТО наближається до кордонів Росії. Це, звичайно, усе на політичні потреби Путіна, але я переконаний, що Джо Байден і західний світ не прийматимуть сигнали, у яких Путін визначатиме можливі межі своєї співпраці із Заходом», – підкреслив він.

PAP/Р.Г.